2024.04.24. - György

The Ting Tings

The Ting Tings
A The Ting Tings vadonatúj albuma február 27-én érkezett “Sounds From Nowheresville” címmel.Az album elsõ kislemezdala a Hang It Up. A platinalemezes brit electro-pop duó, a The Ting Tings egy régóta várt albummal tér vissza, mely “Sounds From Nowheresville” címmel került a boltok polcaira 2012. február 27-én. A The Ting Tings-védjegy, mely a csapat tagjait, Katie White-ot és Jules De Martino-t inspirálta arra, hogy ezt a címet adják új albumuknak, egyszerû: olyan dalok készítése, melyek teljes mértékben különböznek a korábban hallottaktól, és amelyek a határok nélküli zenei szabadságot fejezik ki.
A “Sounds From Nowheresville” elkészítése nem volt könnyû Katie és Jules számára. Miután debütáló albumuk, a “We Started Nothing” világraszóló sikereket ért el, a duó 2 évet töltött intenzív turnézással azelõtt, hogy a stúdióba visszatértek volna. Azt követõen, hogy Berlinben rövid idõ alatt rögzítettek egy halom olyan dalt, amivel nem voltak elégedettek, a The Ting Tings szedte a sátorfáját, és elutazott Spanyolország déli részére, ahol minden papírformán átgázolva olyan zenéket készített, amelyekkel valóban elégedett lehet.

Jules a következõt nyilatkozta: “Minden korábbi dolog csak küzdelem volt. Aztán hirtelen ez már nem. Katie minden alkalommal varázslatos volt. A szöveg is jött magától. A vállunkról minden teher legördült. Ez végre megint örömteli volt. A saját energiája vitte tovább a dalokat.”

A The Ting Tings 2008-ban saját hardcore-pop stílusú dalaival írta be magát a köztudatba: a #1 “That’s Not My Name” és “Shut Up And Let Me Go”, valamint a “Great DJ” címû világslágerek összesen több mint 4 millió példányban keltek el világszerte. A dalaikkal nemcsak a rádiókat hódították meg, de olyan filmeknek és show mûsoroknak szolgáltattak hivatalos filmzenét, mint a Gettómilliomos vagy épp A pletykafészek címû sorozat. A The Ting Tings debütáló albuma több mint 2 millió példányban kelt el világszerte, ráadásul a legjobb albumnak járó rangos Ivor Novello Awardot is megnyerte 2009-ben, míg ugyanebben az évben a legjobb felfedezettnek járó Grammy-díjra is jelölték a duót.

Dallista:
Silence
Hit Me Down Sonny
Hang It Up
Give It Back
Guggenheim
Soul Killing
One By One
Day To Day
Help
In Your Life