2024.03.29. - Auguszta

Gossip: A Joyful Noise

Gossip: A Joyful Noise
A mindig fejlõdõ, örökösen ellenszegülõ banda, a Gossip visszatér ötödik stúdióalbumával, mely „A Joyful Noise” címmel jelent meg május 21-én. A korong produceri feladatait a popzseni, Brian Higgins (Kylie Minogue, Pet Shop Boys, Girls Aloud) látta el. Az album elsõ slágere a „Perfect World” címû dal, mely március 13-án jelent meg digitális kislemezként. A soul, gospel, rock, funk, disco, punk, szenvedély és lázadás keveréke, a Gossip együttes tagjai Beth Ditto énekesnõ, Nathan Howdeshell gitáros, valamint Hannah Blilie dobos.
Az eredetileg 1999-ben Olympiában, Washingtonban alakult formáció a 2006-ban megjelent „Standing In the Way of Control” címû lemezzel hívta fel magára a figyelmet az Egyesült Királyságban, és az õket övezõ érdeklõdés azóta is töretlen. Legutóbbi albumuk 2009-ben „Music For Men” címmel jelent meg, és világszerte több mint 1 millió példányban kelt el, ráadásul az Atlanti-óceán mindkét oldalán elismerõen nyilatkoztak róla; a Clash szerint „ez a legeuforikusabb dolog, amit ebben az évben hallani fogunk”. A Gossip frontemberének, az ellenállhatatlanul feltûnõ és kihívó Beth Dittónak – akinek nyáron mutatkozik be a MAC kozmetikai céggel készült munkája – köszönhetõen lehetetlen a bandába nem beleszeretni. Legjobban a Billboard foglalta össze: „beveti minden szexuális kisugárzását, és egyszerûen elbûvöl megnyerõen zavarba ejtõ vonzereje”. A Xenomaniaban, Higgins Angliában található stúdiójában, és az Oregonbeli Portlandben található KBC Studiosban zajlottak az „A Joyful Noise” címû album felvételei, mellyel a Gossip hû marad eddigi pimasz és polgárpukkasztó természetéhez, ez pedig rettenetesen fontos egy olyan banda esetében, akik újra és újra feltalálják magukat, és feszegetik a határokat. A Higginsszel való közös munkát a Gossip arra használta, hogy egy saját márkát hozzon létre a popzenében. Ditto a következõket nyilatkozta: „Egy egész évet töltöttem azzal, hogy állandóan ABBA zenéket hallgassak, rádiót pedig egyáltalán ne” – célozva az „A Joyful Noise” címû album várhatóan vibráló energiájára. Az album fülbemászó dalait biztosan örömmel fogadják majd a rajongók, akik már megismerték a Gossip együttes elképesztõen táncolható dallamainak világával, melybõl még többet akarnak. Legutóbbi stúdió munkájukat követõen a Gossip egy óriási turnéra indult, melynek részeként fellépett a legnagyobb zenei fesztiválokon: az amerikai Coachella, a német Rock am Ring és a brit Glastonbury Festivalokat is beleértve. Élõ fellépéseiket mindenki az egyik legjobbnak tartotta, az „NME” pedig egyenesen így nyilatkozott róla: „A legjobb punk rock’n’roll disco soul banda a világon”, majd kiegészítette ezzel:”Mindenkinek hallania kell ezt a bandát és úgy táncolni, mintha nem lenne holnap”! A Gossip austini, 2012-es SXSW* fesztivál fellépése március 15-én megtekinthetõ lesz élõ online streaming segítségével, ezt követõen pedig a banda egy nyári európai turnéra indul röviddel az „A Joyful Noise” címû albumának megjelenését követõen, melynek keretében hazánkba, a Balaton Sound fesztiválra is ellátogatnak.

Az „A Joyful Noise” teljes tracklistája:

Melody Emergency

Perfect World

Get A Job

Move In The Right Direction

Casualties of War

Into The Wild

Get Lost

Involved

Horns

I Won’t Play

Love In A Foreign Place

*A Gossip a március 15-i „Live From The Lot” rendezvényen is fellép a Red River Garage és a Chop Shop Records Showcase helyszínén, az elõadást pedig élõ streaming segítségével lehet követni. Az esemény két házigazdája a Google Music és a YouTube, ráadásul ugyanezen az éjszakán a banda feltûnik a Maggie Mae’s Rooftopban is.