2024.04.25. - Márk

Julio Iglesias - 1

Julio Iglesias - 1
Julio Iglesias karrierjét dalok és sikerek sokasága teszi emlékezetessé minden országban csakúgy, mint számtalan nyelven elkészített topslágerei világszerte. 35 ilyen dal került fel angol és spanyol nyelven Julio Iglesias „1” címû dupla CD gyûjteményére, mely 2012. április 23-án jelent meg Európában. Az énekes azon dalai jelentõs részét újra rögzítette, melyeknek köszönhetõen minden idõk egyik legmeghatározóbb híressége lett.Az „1” címû kiadványon Julio négy évtizedes karrierjének legismertebb dalai csendülnek fel, a végeredmény pedig elképesztõ!
Az eredeti és az újra felvett dalok közötti összehasonlítás meghallgató ide kattintva: http://bit.ly/yMvonaA mûvész a következõket nyilatkozta: „Ezt az albumot fõleg azoknak a névtelen embereknek ajánlom, akik 44 éve nagylelkûen és ragaszkodóan figyelnek rám, és akiknek azt köszönhetem, hogy a mai napig énekelhetek. Mindig is õk lesznek a karrierem mozgatórugói!”

A legelsõ, amit mindenki hallani fog az albumnak köszönhetõen, Julio Iglesias új hangjával és újrahangszerelt dalaival, az az, hogy õ valóban egy különleges énekes, egyedi stílussal.

Julio immár 3 éve dolgozik ezen az albumon, és a végeredményt hallva biztos, hogy megérte, hiszen – messze azoktól a hangzásbeli és különbözõ felvételi módszerekbõl eredõ különbségektõl, melyek általában a válogatásokat jellemzik – a dalok egyformán, egységesen hangzanak, és ezzel egy megbecsült, érett, egyesített hangzást és értelmezést adnak az albumnak. Ez az új Julio Iglesias.

A korong többszörös-platina státuszt ért el minden olyan országban, ahol eddig megjelent: Spanyolországban, Brazíliában és a további spanyol nyelvû országokban egyaránt.

Julio Iglesias egyike annak a 10 elõadónak, aki napjainkig a legtöbb lemezt adta el világszerte, és a legtöbb lemezt eladó latin énekes is egyben. Világszerte több mint 300 millió példányban keltek el a lemezei.

Díjai között található: Grammy-díj, Arany medál a Szépmûvészeti Érdemekért és „Isabella the Catholic Award” (mindkettõt Spanyolországban kapta), Francia Becsületrend, ASCAP-díj, AMA-díj, és Kínai Aranylemez annak elismeréseként, hogy Kínában külföldi elõadóként õ adta el a legtöbb albumot.

Több mint 2600 arany- és platinalemeze van, az ENSZ mûvészeti nagykövete volt 15 évig, 1985 óta van csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán, neve pedig bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is azzal, hogy õ adta el a legtöbb, különbözõ nyelveken rögzített albumot a világon.

Dallista:

Angol CD1

1 Crazy

2 When I need You

3 Vincent (Starry, starry night)

4 99 miles from L.A.

5 And I Love Her

6 Always On My Mind

7 Crazy In Love

8 Fragile (feat. Sting)

9 Caruso (feat. Lucio Dalla)

10 To All The Girls I’ve Loved Before (with Willie Nelson)

11 All Of You (with Diana Ross)

12 My Love (with Stevie Wonder)

13 When You Tell Me That You Love Me (with Dolly Parton)

14 Summer Wind (with Frank Sinatra)

15 Let It Be Me (feat. Art Garfunkel)

16 Smoke Gets In Your Eyes (with All4One)

17 As Time Goes By (with Stephanie Spruill)

Spanyol CD2

1 Hey!

2 Por El Amor De Una Mujer

3 Me Va, Me Va

4 Manuela

5 Un Canto A Galicia

6 Voy A Perder La Cabeza Por Tu Amor

7 El Día Que Me Quieras

8 Me olvidé de vivir

9 Corazón partío

10 De niña a mujer

11 La carretera

12 Amor, amor, amor

13 Derroche

14 La cumparsita

15 Nathalie

16 Bamboleo

17 El Amor

18 Lo mejor de tu vida