2024.03.29. - Auguszta

Beyoncé - 4 (CD)

Beyoncé - 4 (CD)
A sokszoros Grammy-díjas amerikai énekesnõ negyedik sorlemezén az elõadó korábbi, merészen dinamikus r’n’b-megoldásai tudatosan a háttérbe szorulnak, s többek közt a minimalista zenei eszközök segítségével a különleges énekhangé a fõszerep. Beyoncé zenés filmszerepei révén kirándulhatott már a múlt soul és r’n’b világába, nem csoda, hogy a nagy zenei korszakokat új albumán is megidézi. A Love On Topban a Motown-hangzást hozza, míg 80 évek eleji megszólalású Rather Die Youngban talán csak a ritmus árulkodik arról, nem néhány évtizeddel ezelõtti a dal.
A Partyban az énekesnõ Michael Jacksont idézõ hajlításai mellett az OutKastból ismert André 3000 stílusos szövegelései érdemelnek dicséretet, a Start Over titka pedig abban rejlik, hogy úgy szól, mintha a múlt és a jelen találkozna és keveredne benne.

Úgy tûnik, elkészült Beyoncé legszemélyesebb lemeze, melyen nem csak a korábban rá jellemzõ dinamikus, jól táncolható zenei megoldások, de kedvenc zenei stílusai, és az egészen intim gondolatok és érzések kifejezésére tökéletesen alkalmas gyöngyszemek is helyet kaptak – közel azonos arányban. Ritka, de az album címe megegezik érdemjegyével.

Tartalom:

01. 1+1
02. I Care
03. I Miss You
04. Best Thing I Never Had
05. Party (közremûködik: André 3000)
06. Rather Die Young
07. Start Over
08. Love On Top
09. Countdown
10. End of Time
11. I Was Here
12. Run The World (Girls)