2024.03.29. - Auguszta

Sziget 2011: Új helyszínek

A Sziget új, szabadtéri színpadán Európa több országából érkeznek jobbnál jobb és hazájukban már nagy ismertségnek örvendõ zenekarok.
Biztosan fellép a Go Back To The Zoo Hollandiából, a Triggerfinger és a Wallace Vanborn Belgiumból, a Verdena Olaszországból, a Söhne Mannheims Németországból, az Ismo Alanko & Teho Finnországból, a For a Minor Reflection Izlandról, az Elvis Jackson Szlovéniából, a Puding Pani Elvisovej Szlovákiából, a Skyline Csehországból, a Mitch & Mitch Lengyelországból, a Gravity Co. Bulgáriából, a Francis International Airport Ausztriából és a The Mono Jacks Romániából.

A Sziget nemzetközi tehetségkutatójának gyõztesei szintén itt lépnek fel a nulladik napon.

KÖZÉP-KELET-EURÓPAI VURSTLI

Azok a fiatalok, akik szerte Európából, sõt azon túlról is érkeznek Budapestre, hogy egy nagy buli részesei legyenek, már olyan korban nõhettek fel, amikor Európa keleti vagy nyugati felén élni földrajzi adottság csupán. Nekik az a természetes, hogy nincsenek határok, hogy szabadon utazhatnak, tanulhatnak, barátkozhatnak. A Közép-Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy megmutassa nekik azt a világot és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleik és nagyszüleik még mindennapjaikat élték.

A Karzat Színház beavató színháza - Pál Kálmán rendezésében - cseh, lengyel, szlovák és szlovén vándortársulatok bevonásával a 60-as évek világát idézi meg egy államosított vidámpark keretei között. Az alkalmi társulat egész Közép-Kelet-Európa vásári mutatványosait, a szocializmusban röghöz kötött, beszabályozott, útjaiktól megfosztott utazó szabad lelkeit mutatja be. Vurstlijuk egy hatvanas évek nosztalgiájával átitatott idõutazás.

SZIGET PARADISE & LASSÚZÓS SÁTOR

Ezen a helyszínen a szerelem és a boldogság kerül a középpontba. Az emberi kapcsolatok, a szeretet és a szenvedély testi és lelki vonatkozásai, kultúrtörténeti érdekességei mellett. Lassúzós Sátor és szerelmes programok várják a helyszínre látogatókat. Sziget Paradise – ünnepeld a szerelmet!

KUZO

Izgalmas, elgondolkodtató, vicces, valamint társadalmi kérdéseket feszegetõ képzõmûvészeti installációkat felvonultató KUltúrZÓna, európai és dél-amerikai mûvészek tolmácsolásában.