2024.04.20. - Tivadar

Sziget 2011: Mínusz egyedik nap augusztus 8.

Az elmúlt idõszakban Geszti Péter életében egy kicsit háttérbe szorult a zenélés, mivel más nagyszabású projektekbe vágott, de mindenképpen szeretett volna visszatérni elõadóként a zenei életbe.
Ezt készítette elõ az is, hogy a közelmúltban mentorként szerepet vállalt az X-Faktorban. “Megtisztelõ számomra olyan státuszban fellépni a Szigeten, ahol eddig is a legjobb zenekarok, az LGT, az Illés, a Kispál és a Borz vagy a Tankcsapda szerepeltek“- mondta Geszti. A Sziget felkérése nyomán zenészbarátait hívja meg egy nagy közös koncertre, hogy együtt játsszák el a legsikeresebb Geszti dalokat, közösen szerzett mûveiket. Elsõ Emelet, A dzsungel könyve, Rapülõk és Jazz+Az slágerek csendülnek fel eredeti hangszerelésben, s miközben színpadra lépnek a formációk meghatározó szereplõi, mégsem mondható, hogy újra összeállnak az egykori zenekarok.

Egyszerre szerzõi és elõadói showmûsorról van szó, hiszen az elõbb felsoroltakon kívül Geszti Péter rengeteg elõadónak írt és ír dalokat a mai napig (Zséda, Szulák Andrea, Wolf Kati, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Manhattan, Azok a fiúk, Lord, A miniszter félrelép, Üvegtigris stb.) Alapvetõen azok a Geszti dalok kerülnek színpadra, amelyekben elõadóként közremûködött és amelyek meghatározóak voltak eddigi zenei pályafutásában.

Más szóval egy nagyszabású Geszti koncert lesz. Jókedvû, óriási táncolós buli, hatalmas tánckarral a nézõtéren, hiszen Geszti Péter és vendégei több ezer táncos kedvû bulizni vágyót várnak, hogy egyszerre, ámde sokféle koreográfiát mutassanak be, amikor beindulnak a groove-ok a legismertebb dalokban. Egyelõre javában folyik a show tervezése, de az biztos, hogy magával ragadó, profi és látványos lesz a Geszti koncert.