2024.03.29. - Auguszta

Rumer - Seasons of My Soul

Rumer - Seasons of My Soul
Rumer a britek új üdvöskéje, egy csodálatos hangú énekesnõ-dalszerzõ izgalmas, érzelmes dalokkal.

Pakisztánban született, így természetesen itt érték az elsõ zenei hatások is. Hét testvérével sokat énekeltek együtt, saját szórakoztatásukra. Bátyja adta Rumernek elsõ gitárját, amin a kislány magától tanult meg játszani. Ezen a gitáron írta évekkel késõbb elsõ, nemrég megjelent albumát, a "Seasons of My Soul"-t is. Miután családjával együtt az Egyesült Királyságba költözött, Rumer rákapott a tévézésre, a színes szélesvásznú musicalekre.
Judy Garland volt a nagy kedvence - imádta a régi zenés filmeket, ez hallatszik is "Slow" és "Come To Me High" címû dalaiban. Mivel azonban népzenén nõtt fel, amint elkezdett gitáron dalokat írni, a nép- és a filmzenei hatások izgalmas ötvözetét alkotta meg. Saját bevallása szerint imádja a romantikus dallamokat.

A sikerhez vezetõ út azonban rögös volt. Rumer megpróbáltatásokkal teli tinédzserkora után a megélhetéséért mindenféle munkát elvállalt: volt pincérnõ, pultos, hotelportás, popcornárus, tanár, fodrász, de dolgozott a Regent Street-i Apple boltban is, ahol iPodokat javított. Eközben tíz éven keresztül fellépett mindenhol, ahol csak lehetett, és azt remélte, hogy valaki meglátja õt, és felismeri a tehetségét.

Ez a valaki végül a tévés és musicalszerzõ Steve Brown lett, akit egy "szabad a mikrofon" estén az egy szál gitárral fellépõ Rumer tíz perc alatt elvarázsolt. Brown hamarosan Rumer producere és társszerzõje lett. Ezt követõen leszerzõdtette õt az ATC Management, az ajtók elkezdtek megnyílni, és hamarosan lemezszerzõdést is kapott.

Rumer bemutatkozó albuma a saját szerzésû "Seasons of My Soul", mely az Egyesült Királyságban néhány hónap alatt hatalmas elismerést hozott az énekesnõnek. A lemez már platina minõsétést ért el, és Rumert két kategóriában is jelölték az illusztris Brit Awards díjra.

Az album épp olyan izgalmas és változatos, mint a címe, amely magyarul az jelenti, hogy lelkem évszakai. Egy õszinte lány érzelmes és érdekes, melankolikus szerzeményei, egy fantasztikus hang tolmácsolásában.