2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Magna Cun Laude: Csak ülünk és zenélünk

Magna Cun Laude: Csak ülünk és zenélünk
A Magna Cum Laude legénysége 2010-ben a klasszikus nagykoncertek mellett néhány speciális helyszínen, különleges mûsorral is fellépett, ezért áthangszerelte és újragondolta legtöbb dalát.

Hogy milyen is egy Magna-koncertet tombolás- és csápolásmentesen, színházi körülmények közt, ülve végignézni? Erre a kérdésre bizonyára tudják a választ, akik ellátogattak az elmúlt év ilyen jellegû akusztikus koncertjeinek egyikére, amelyek közül a nagykanizsai Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban megtartott elõadás rögzítésre is került.
"Szerettük volna a dalokat ilyen letisztult, emberközeli csomagolásban is megmutatni. Hála Istennek olyan jól sikerültek ezek a fellépések, hogy biztosan lesz folytatás" - mondta a frontember, Mezõ Misi.

Az albumon a kötelezõ nagy slágerek, mint a "Minden állomás", a "Vidéki sanzon" vagy a "Pálinka dal" akusztikus változata mellett ritkán vagy sosem játszott dalok is felcsendülnek. Ilyen például az "Ide elég lesz ez a sor", a "Ne menj", az "Azt akartam apám" vagy a "Kánon keringõ". Igazi csemege a Cigányhimnusz "magnatizált" változata vagy az egyetlen stúdiódalként már a következõ albumot idézõ, "A fõnököm" címû vadonatúj dal, amely jelenleg a hazai rádiók és a közönség egyik legnagyobb kedvence, és ennek köszönhetõen állt már a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listájának 1. helyén is.