2024.04.24. - György

Rod Stewart - The Best Of... The Great American Songbook

Rod Stewart - The Best Of... The Great American Songbook
A "THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK" 5 album több mint 8 évet felölelõ felvételeinek legjobb pillanatait eleveníti fel, amely valódi zenei és kultúrális mérföldkõ.

Ráadásul ez az új "Songbook" egy vadonatúj, még sosem hallott dalt is tartalmaz, mely a "You’ll Never Know” címet kapta, és amelyben Rod egyik legrégebbi együttmûködõ partnerével, Richard Perryvel dolgozott együtt, akinek a nevéhez olyan nagyszerû slágerek feldolgozásai fûzõdnek, mint a "Someone To Watch Over Me” vagy a “Bye Bye Blackbird.”
Régóta ünnepelt, kifejezõ, egyéni és érdes hangjának köszönhetõen a Rock And Roll Hall of Fame tagja, és az élõ legenda Rod Stewart a zenei világ egyik legsikeresebb mûvésze. A "THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK" a korábbi 5 Songbook kiadvány példátlan sikerét ünnepli, mely minden idõk legnagyobb példányszámban elkelt zenei gyûjteménye, több mint 18 millió eladott példánnyal világszerte.

Rod olyan ikonikus dalokhoz kölcsönzi összetéveszthetetlen hangját, melyeknek szerzõi Rodgers és Hart, George és Ira Gershwin, valamint további sikeres dalszerzõk, akiknek olyan dalok fûzõdnek a nevéhez, mint a “Someone To Watch Over Me”, a “The Way You Look Tonight”, a “They Can’t Take That Away From Me” vagy a “What A Wonderful World”, mely Stevie Wonder együttmûködésével készült; de a lista még korántsem teljes.

Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív igazgatója és a "Songbook" sorozat producere így nyilatkozott: "Egy ilyen mulandó üzletben nagy kihívás megmutatni, hogy egy karrier milyen sokáig tud tartani, és hogy egy-egy dal hogyan képes betörni a következõ évszázadba."

Stewart 7 albumot jelentetett meg, mióta a Sony Music-kal szerzõdést kötött, és a 7 lemez mindegyike bekerült a Top 4-be Amerikában, beleértve a "The Great American Songbook" mind az öt kiadványát: az "It Had To Be You…The Great American Songbook" (2002) #4, az "As Time Goes By…Volume II." (2003) #2, a Grammy-díjas "Stardust…Volume III." (2004) #1, a "Thanks for the Memory…Volume IV." (2005) #2, míg a "Fly Me To the Moon…" (2010) #4 pozícióban nyitott. A legutóbbi, "Fly Me To The Moon…Volume V" címû Grammy-díjra jelölt "Songbook" 2010 októberében jelent meg, és ez volt Stewart 38. toplistás albuma, illetve 15. Top 10-es albuma. 2002 óta csak Toby Keith, Kenny Chesney és Jay-Z tudott 7 albumot a Top 5-be juttatni.

Novemberben Las Vegasban koncertezett Rod Stewart, és a tavaly nyári európai turnéra is minden jegy elkelt, de Rod máris tervezi az újabb amerikai turnét 2011 tavaszára. Egy 5 évtizeden át tartó karrierrel és több mint 250 millió eladott albummal és kislemezzel Rod Stewart kétségkívül minden idõk egyik legsikeresebb elõadója.

A „THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” album két változatban lát napvilágot, egy 14 dalos normál és további 4 dalt tartalmazó deluxe változatban.

Dallista:

Normál változat:
01. Long Ago And Far Away
02. Someone To Watch Over Me
03. They Can't Take Away From Me
04. Beyond The Sea
05. You'll Never Know
06. Time After Time
07. I Can't Get Started
08. The Way You Look Tonight
09. Bye Bye Blackbird
10. These Foolish Things
11. But Not For Me
12. What A Wonderful World featuring Stevie Wonder
13. My Foolish Heart
14. I'll Be Seeing You

Deluxe változat:

Normál változat +
15. I Wish You Love Feat. Chris Botti
16. Every Time We Say Goodbye
17. Blue Skies
18. You Go To My Head