2024.03.29. - Auguszta

HBB: Halj meg és nagy leszel!

HBB: Halj meg és nagy leszel!
A Hobo Blues Band 1978-ban indult Hobo “szombat esti blues-zenekaraként”, majd rövid idõ alatt bombaként robbant be a hazai rock-életbe.

26 nagylemezt és egy kislemezt készítettek pályafutásuk során, amelyek a magyar nyelven valaha megjelent legfontosabb, legmeghatározóbb alkotások közé tartoznak a mûfajban. Hobo 33 évesen alapította a HBB-t, jövõre, 66. születésnapja elõestéjén a Papp László Budapest Sportaréna színpadán búcsúzik el a közönségtõl és 33 éves zenekarától.
Ebbõl az alkalomból jelenik meg a “Halj meg és nagy leszel!” címû válogatáslemez, amelyet maga Hobo szerkesztett. Az albumra 16 olyan dalt került fel, amelyek mind-mind valamilyen szempontból meghatározóak a Hobo Blues Band történetében.

A lemez alkalmas idõutazásra, elmélyülésre, nosztalgiázásra, szórakozásra, bármilyen CD-játszóba illik a nappaliban, hálószobában vagy az autóban. Ha valakinek csak ez az egy lemez kerül a HBB-életmûbõl a birtokába, már kap egy átfogó képet. Amennyiben többre kíváncsi, akkor fontos támpont a továbblépéshez, azonban egy biztos: kihagyhatatlan!