2024.04.25. - Márk

Michael Jackson: Michael

Michael Jackson: Michael
A régóta várt, újonnan elkészült felvételeket tartalmazó új Michael Jackson album MICHAEL címmel jelent meg a Sony Music gondozásában, együttmûködésben Michael Jackson örököseivel.

A kreatív folyamatok sohasem álltak le a Pop Királyának mindennapjaiban, aki mindig a következõ albumát tervezte; rajongók millióinak tudta nélkül Michael Jackson dalokat írt és rögzített állandóan, mindenhol, akár egy barát házában New Jerseyben, akár Las Vegas-i vagy Los Angeles-i stúdiókban járt, saját kezûleg kiválasztott közremûködõkkel együtt.
Most, miután a MICHAEL albumon található dalok egyedülálló történetei napvilágra kerülnek, a rajongók egy ámulatba ejtõ betekintést nyerhetnek abba, ahogyan ez a mûvész dolgozott, és lehetõségük lesz meghallgatni azokat a dalokat, melyeket õ nem is oly rég készített, olyan számokkal kiegészítve, melyeket Michael mindig is szeretett volna megvalósítani.

A MICHAEL album borítóját Kadir Nelson festõ készítette 2009-ben. Az olajfestményben Kadir – aki arról ismert, hogy történeteket mesél el mûvei által – egy utazásra visz bennünket, Michael Jackson életének legemlékezetesebb pillanatai és legfontosabb személyei által.

Az elsõ hivatalos kislemezdal rádiós és online világpremierje a hamarosan megjelenõ “MICHAEL” címû Michael Jackson albumról november 15-én, hazai idõ szerint reggel 6.01-kor volt. A ”Hold My Hand” címû dal ezután, még ugyanezen a napon digitálisan is elérhetõvé vált.

A “Hold My Hand” címû dalt, mely egy duett Akonnal, 2007-ben rögzítették. Egy Michaeltõl származó, az örökösei álta õrzött, kézzel írt feljegyzés szerint a “Hold My Hand”-et szerette volna elsõ kislemezének a készülõ, következõ projektjénél. A dal azonban, még félkész állapotban, kiszivárgott 2008-ban. Végül Akon nemrég befejezte az új és végleges “Hold My Hand” dal produceri munkáit.

Akon így nyilatkozott errõl: “A világ még nem állt készen rá, hogy hallja a “Hold My Hand”-et, amikor kiszivárgott pár évvel ezelõtt. Fel voltunk dúlva emiatt. De most egyértelmûen eljött az idõ; most, végsõ formájában egy hihetetlen, gyönyörû, himnikus dal lett. Nagyon büszke vagyok, hogy lehetõségem nyílt együtt dolgozni Michaellel, életem egyik legnagyobb idoljával.”

Az új albumon 10 dal lesz hallható, melyeket mind nagyra becsült producerek csoportja készített Michael Jacksonnal együtt. A kiadvány elsõsorban olyan dalokra fókuszál, melyeken Michael nemrégiben dolgozott, de van köztük néhány lenyûgözõ, korábban felvett szám is.

A “MICHAEL” az elsõ új felvételeket tartalmazó album kilenc év óta a zene egyik leginkább szeretett ikonjától, kinek mûvészete továbbra is rajongók újabb és újabb generációit érinti meg. Ez az album a következõ kiadvány, mely a Michael Jackson örökösei és a Sony Music között kötött, és idén márciusban bejelentett új megállapodás részeként jelenik meg, és mellyel folytatódik a kiadó 35 éves kapcsolata Michaellel és zenéjével. Ezen idõszak alatt Michael több száz millió lemezt adott el, 13 #1 kislemezt adott ki, és megjelentette a popkultúrális jelenségnek számító “Thriller”-t, mely máig minden idõk legtöbb példányszámban elkelt albuma a zenében, több mint 100 millió értékesített példányával világszerte.

Track lista

1. Hold My Hand (Duet with Akon)
2. Hollywood Tonight
3. Keep Your Head Up
4. (I Like) The Way You Love Me
5. Monster (Featuring 50 Cent)
6. Best Of Joy
7. Breaking News
8. (I Can’t Make It) Another Day (Featuring Lenny Kravitz)
9. Behind The Mask
10. Much Too Soon