2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szentpéteri Csilla Karácsonyi-Koncert Szegeden

Egy mûvész, egy ember, aki a világban mindenhol hirdeti, hogy õ két város "lánya": Makóé és Szegedé. Mindig nagy szeretettel említi meg azt is, akárhol jár a világban (és mondhatjuk, hogy a világ sok-sok koncerttermében tapsolták õt és zenésztársait), hogy az itt tanult értékrend, az itt megélt élmények örökre meghatározták életét.
Szentpéteri Csilla zenei életünk igazi kuriózuma, koncertjeinek hangulatát a mediterrán életöröm, önfeledt vidámság, tûz jellemzi. Az idei ünnepi koncert az "Évzáró" címet viseli, jelezve, hogy közeleg az évvége.

Szentpéteri Csilla zenéje sok mindent befogad, kortalan klasszikus dallamot, vérpezsdítõ latin ritmust, drámai mélységet, életvidám virtuozitást, mégis egységes, egyedi világgá áll össze. Komoly, de nem komolykodó, könnyed, de nem súlytalan, virtuóz, de nem magamutogató. Talán az elõadó szenvedélyes elõadásmódja az egyetlen olyan elem, ami minden zeneszámban megjelenik. Elegáns, emelkedett, felszabadító, mely mindig maradandó élményt nyújt.

Ünnepi mûsora elsõsorban "Spiritus" címû utolsó albumának latinos hangulatú zenei anyagára épül, de helyet kapnak a már-már kötelezõen elvárt, közkedvelt átiratok és néhány új zenei csemege is. Igazi érdekesség a híres Monti Csárdás argentin tangóritmusban, mely átvált sziporkázó latin hangulatra. Paganini tüzes melódiája ördögi salsa lüktetésben, Albeniz sodró dallama fergeteges flamenco ritmusban szólal meg. Rossini átiratával pezsgõ fiesta képe rajzolódik ki elõttünk, Gringo címû saját szerzeményével pedig elkalauzol bennünket a vadnyugat izgalmas világába. Sirály címû csodaszép lírai alkotása bemutatja az emberi törékenységet, vágyat az örök szerelem iránt.

Remek hangulat, humoros anekdoták, spiritusz, életöröm mindazoknak, akik a kulináris élmények után vágynak igazi feltöltõdésre, kikapcsolódásra.

Zenésztársak:

Kormos János - gitárok
Takács Márton - ütõhangszerek
Szendõfi Balázs - basszusgitár

December 28-án este, a szegedi IH Rendezvényközpont (Felsõ Tisza-part 2.) ad otthont a 19 órakor kezdõdõ eseménynek, mely sokak karácsonyi programjának lehet méltó megkoronázása.

Jegyek kaphatók a www.ticketportal.hu weboldalon, a Belvárosi moziban (06 62 543 185), valamint a helyszínen (06 62 423 638).