2024.03.29. - Auguszta

Keith Richards könyve robbanthatja a Rolling Stonest

"Robbanthatja" a Rolling Stonest a banda gitárosa, Keith Richards most elkészült könyve, amely az elsõ értesülések szerint enyhén szólva nem kíméli Sir Mick Jaggert, az együttes frontemberét.
A két viharvert, egyaránt 66 éves rockveterán a Rolling Stonest övezõ legendák szerint jó ideje ki nem állhatja egymást, és Richards "Life" - Élet - címû, megjelenés elõtt álló memoárkötetében állítólag igen vad részletek leleplezésével rúg egy jókorát bandatársán.

A News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - bennfentesei szerint a kézirat elsõ változata láttán a szerkesztõk és az együttes menedzserei is kérlelték Richardst, hogy "fogja vissza magát", de a könyv így is olyan durvára sikeredet, hogy az akár a Rolling Stones végleges szakadását is jelentheti.

A lap forrásai elmondták: az írás bõségesen részletezi Jagger vad szerelmi kicsapongásait, drogos kalandjait és hûtlenkedéseit.

"Keith nem finomkodott, amikor Mickrõl írt ... hosszú évek indulatait öntötte ki magából" - mondja az egyik jólértesült.

Richardst állítólag elsõsorban Jagger "kaotikus szerelmi élete" borította ki. Sir Micknek - akit 2003-ban ütött lovaggá II. Erzsébet királynõ - négy nõtõl hét gyermeke van, és hírbe hozták olyan szépségekkel, mint például Angelina Jolie, vagy éppen Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia elnök felesége - írta a News of The World.

Keith Richards három évig írta az önéletrajzi jellegû kötetet, amelyre 3,6 millió fontos (1,2 milliárd forintos) szerzõdése van egy nagy nemzetközi kiadóval.