2024.04.20. - Tivadar

Twilight Saga - Napfogyatkozás

Twilight Saga - Napfogyatkozás
Tinédzserek milliói rajonganak világszerte a Stephenie Meyer írónõ tollából származó Twilight / Alkonyat könyvekért és a vámpíros regénysorozatból készült Alkonyat filmekért.

Egyes források szerint Harry Potter 2001-es felbukkanása óta nem kísért ekkora érdeklõdés egyetlen regényt sem. Természetesen a hollywood-i filmesek rögtön lecsaptak a könyvek megfilmesítési jogaira, és a hihetetlen magas nézõszámot produkáló alkotásokhoz kapcsolódó filmzenealbumok is rekordeladással büszkélkedhetnek.
A 2008 novemberében megjelent "Twilight - Original Motion Picture Soundtrack" filmzene 2 és fél millió példányban kelt el az Egyesült Államokban, és további 1,4 millió darab lelt gazdára a világ többi részén. A megjelenés hetében elsõ helyen nyitott a Billboard 200-as albumeladási listáján. A "Thet Twilight Saga: New Moon Original Motion Picture Soundtrack" megismételte ezt a bravúrt 2009 októberében, 1,1 millió fogyott belõle az Egyesült Államokban, és további 1 millió világszerte. Mindkét filmzene a mai napig fent van a Billboard 200-on.

Június 4-én került a boltokba a Twilight-sorozat legújabb, harmadik részéhez kapcsolódó filmzenealbum, míg maga a film - Alkonyat - Napfogyatkozás címmel - június 30-ától látható a hazai mozikban.

A korong felvezetõ kislemeze napjaink egyik legnagyobb szupersztárja, a Muse vadonatúj dala lett. A "Neutron Star Collision (Love Is Forever)" címû exkluzív felvételt a film kedvéért írta a trió és csak a filmzenealbumon található meg. A fantasztikusan népszerû csapat számára nem idegen a Twilight világa, hiszen mindkét korábbi Alkonyat CD-n szerepeltek. Az elsõ részhez kapcsolódó lemezen a "Supermassive Black Hole", a New Moon/Újhold-on pedig az "I Belong To You" (New Moon Remix) kapott helyet. A nagyívû, monumentális, hamisítatlan Muse-slágerhez készült vadonatúj video már látható a hazai zenecsatornákon is.

A Muse-on kívül új, korábban még meg nem jelent dalokkal szerepel a lemezen a Metric, a The Dead Weather, a Vampire Weekend, Cee Lo Green, a The Bravery, Beck a Bat For Lashes-zel, a Florence + The Machine, és sokan mások.

A filmzenén hallható dalok egytõl egyig szerepelnek a filmben, így a "The Twilight Saga: Eclipse" címû CD kiváló lehetõséget biztosít arra, hogy a moziban átélt élményeket otthon is feleleveníthessük a fantasztikus dalok segítségével.