2024.04.24. - György

Növelik a Balaton Sound fesztivál befogadóképességét

Az utóbbi hetekben a rossz idõ ellenére is fokozott érdeklõdés kísérte a Zamárdi szabad strandján július 8-án induló Balaton Soundot, ezért a szervezõk úgy döntöttek, ezer fõvel növelik a fesztivál napi befogadóképességét - tájékoztatott Vetõ Viktória, a rendezvény sajtófõnöke.
Két éve összesen 88 ezer, tavaly 94 ezer vendége volt a Balaton Soundnak. Idén a korábbinál is nagyobb kempinget és ennek megfelelõ infrastruktúrát építenek ki a rendezvényre, így napi 25 ezer látogatót is tud fogadni a fesztivál, amelyre július 7-ig még kedvezményes áron kapható belépõjegy.

A nyitónapon, július 8-án a Pet Shop Boys mellett többek között Sven Vath és Paul Oakenfold is színpadra lép. A szervezõk a következõ két napon teltházra számítanak: július 9-én, pénteken a Chemical Brothers és Paul van Dyk, július 10-én, szombaton pedig a Berlin Calling címû filmmel világszerte ismertté vált Paul Kalkbrenner és David Guetta fellépése miatt. Utóbbi a legkeresettebb dj-k közé tartozik, amit az is mutat, hogy a Balaton Soundról még éjjel helikopter szállítja tovább egy szerbiai fesztiválra.

Vasárnap, július 11-én a 2many dj's, John Digweed és a Jamiroquai koncertjén tombolhatnak a fesztiválozók. Ezen a napon a legfontosabb koncertek a VB-döntõ után kezdõdnek, a rangadót pedig óriási kivetítõn, a Balaton partján ülve élvezheti a közönség.

Vetõ Viktória beszámolója szerint a Balaton Sound iránt nõ a nemzetközi érdeklõdés is. Idén már több mint ezer jegyet külföldön vettek meg elõvételben.