2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Dzsesszlemezzel állt elõ Amy Winehouse apja

Nem esett messze az alma a fájától: megjelent az extravagáns brit énekes sztár, Amy Winehouse apjának elsõ dzsesszlemeze.
Az õsz hajú londoni taxisofõr eddig csupán akkor jelent meg a hírekben, amikor botrányos életû, drog- és alkoholproblémával küzdõ lányáról nyilatkozott. Most azonban elérkezettnek látta az idõt, hogy maga is betörjön a szórakoztatóiparba.

Rush of Love címû albumán fõleg ismert számok feldolgozásait énekli, de négy eredeti szerzeménnyel is elõrukkolt.

A lemez megjelenése kapcsán megszólaló Mitch Winehouse készséggel elismerte, hogy lánya hírneve megkönnyítette számára zenei karrierje beindítását. Ugyanakkor azt sem titkolta: ha lánya élete nem vett volna kedvezõ fordulatot és továbbra is beteg lenne, nem lett volna képes "a szívét és a lelkét is beleadni" az album elkészítésébe.

Amy Winehouse 2008-ban öt Grammy-díjat nyert Back to Black címû soul lemezével, amibõl mintegy tízmillió példányt adtak el. Az elmúlt két esztendõben azonban többször összeütközésbe került a törvénnyel, férje börtönbe került, válása viszontagságain a pletykalapok csámcsogtak és eladásai mutatói is visszaestek.