2024.04.23. - Béla

Christina Aguilera Kovács Kati számát dolgozta fel

Kovács Kati egyik dalát dolgozta fel a most megjelent új albumán Christina Aguilera; az amerikai popénekesnõ a Bionic címû lemezén szereplõ egyik számához, a Woohoo-hoz az Add már, Uram az esõt! címû dalt használta fel alapnak.
Aguilera Nicki Minaj rapperrel közösen készítette a Woohoo címû számot. A Bionic kísérõfüzetében a szám leírásánál feltüntették, hogy az Kovács Kati dalából tartalmaz részleteket. Az Add már, Uram az esõt! zenéjét Koncz Tibor, szövegét Szenes Iván írta - tájékoztatta a Sony Music.

A Woohoo címû dalt Christina Aguilera mellett Jamal Jones, Ester Dean és Claude Kelly jegyzi szerzõként. Kovács Kati az ehhez felhasznált dallal, az Add már, Uram az esõt!-tel 1972-ben megnyerte a táncdalfesztivált. A dal kislemezen jelent meg abban az évben (B oldala az Aranyhídon mentem címû szám volt); bemutatása idején hosszú forró, száraz idõ után országos esõzés következett Magyarországon.

A dalt 1973-ban kiadták az egykori NDK-ban is Wind, komm, bring den Regen her címmel, volt egy csehszlovák feldolgozása (Marie Rottrová - On má) és a magyar énekesnõ angol nyelven (The Wind Is Blowing West) is elõadta. Magyarországi Kovács Kati-nagylemezen csupán az 1986-os Kívánságmûsoron szerepel. A remek hangú énekesnõ egy ideje a Qualitons zenekarral együtt lép fel, és repertoárjukban szerepel az Add már, Uram az esõt!.

A 29 éves Christina Aguilera az 1990-es évek végén és az elmúlt évtizedben szerepelt a slágerlisták élén. Az utóbbi években számos vetélytársa akadt, például Lady Gaga vagy Katy Perry. A Bionic az énekesnõnek 2006 óta az elsõ, új számokat felvonultató lemeze.