2024.04.19. - Emma

Bemutatjuk Lena Meyer-Landrut-ot!

Bemutatjuk Lena Meyer-Landrut-ot!
Lena Meyer-Landrut története akár egy filmbe is beillene, hiszen a "My Casette Player" címmel az elsõ lemezét június 7-én megjelentetõ alig 19 éves lány még éppen készült a vizsgáira, mikor kiderült: õ fogja képviselni Németországot a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon!

"Elõször még nem is beszéltem a barátaimnak arról, hogy részt vettem a válogatáson, hogy nehogy aztán különféle kommenteket írogassanak nekem, hiszen ezután senki nem is vett volna komolyan.” - mondta Lena, aki habár gyerekkorában vett pár balett leckét, sosem tanult énekelni vagy zenélni.
Az elõdöntõk során mind a közönség, mind a zsûri le volt nyûgözve a született tehetségétõl és rendkívüli karizmájától, saját kedvenc elõadói között is csak igazi egyéniségeket találunk, mint a nemrég új lemezzel jelentkezett Erykah Badu vagy Yann Tiersen.

A "Satellite" címû dal szerzõpárosa sokáig nem akarta odaadni a dalt senkinek, de Lena-ban megtalálták azt a különleges szikrát, ami életre keltette szerzeményüket, Lena lendületet, kisugárzást és egyedi hangzást adott a számnak.

Mikor bejelentették, hogy õ nyerte az országos döntõt, szóhoz sem jutott. Késõbb csak annyit mondott, hogy az érzés ott akkor leírhatatlan volt, és az is marad.

Lena soha nem ragadt le egyetlen stílusnál a zenehallgatás során sem, mindig nyitott volt az új dolgokra, amivel szorosan összefügg, hogy egy ilyen zeneileg nyitott közösségben töltötte diákéveit.

Az újdonsült énekesnõ nem a szokványos módon nyerte meg a versenyt, hiszen nem egy elõre alaposan kitalált produkcióról van szó, Meyer-Landrut kisasszony egyedül lehengerlõ személyiségének és elõadásmódjának köszönheti sikerét. "Satellite" címû dala vezeti az összes jelentõs európai letöltési listát, és német rekordot is felállított, hiszen ilyen rövid idõ alatt ekkora sikert még egy dal sem ért el.

"Tudom, hogy ez most hihetetlen, de ez még csak a kezdet. Nem szeretnék elszállni magamtól, és nem szeretném, ha mások ezt gondolnák rólam. Ez most csak egy gyönyörû pillanat, egy szívet melengetõ fénykép a 'most'-ról, de inkább az érdekel jelenleg, hogy milyen képeket tartogat számomra a jövõ."

Az eddigi fogadtatást, és a hazai közönség reakcióját látva megannyi szép emlékre tehet szert Lena a közeljövõben, reméljük még sokat hallunk róla, és Ti is megkedveltétek ezt a közvetlen német kiscsajt.