2024.04.18. - Andrea, Ilma

Ismét haznákban Paul Potts

Paul Potts, az aranytorkú walesi tenor, akit a Britain's Got Talent címû tehetségkutató nyerteseként fedezett fel a világ, június 2-án ad koncertet Budapesten. Az egykori mobiltelefon-árus mára kultikus figura, sorra tölti meg koncertjeivel Európa legnagyobb arénáit.
Másodszor lép fel nálunk, hogyan emlékszik az elsõ koncertjére?

– Fantasztikus élmény volt, bár Angliában már megszoktam, de nem hittem volna, hogy Európa másik felén is ennyien ismernek és szeretnek. Nagyon várom az újabb pesti koncertet, csodálatos város az önöké. Amikor ott jártam, volt alkalmam hajókázni egyet a Dunán, amit feltétlenül megismétlünk a feleségemmel június elején.

2007-ben nyert a brit Csillag születikben. Sokat változott azóta?

– Nem hiszem, hogy emberileg változtam volna a gyõzelem után, legalább is igyekszem ugyanolyan egyszerû fickó maradni, mint voltam. Az életem azonban gyökeresen megváltozott. Nincsenek többé anyagi gondjaim, most már inkább az idõ hiánya, ami néha zavar.

Idén is elkíséri a turnéra felesége, akit különös körülmények között ismert meg.

– Valóban, sokáig leveleztünk, majd jött az elsõ randi, amin õ határozott elõnnyel indult: õ tudta, hogy nézek ki, nekem azonban fogalmam sem volt, õ hogy fest. Ennek ellenére szerelem volt az elsõ látásra, számomra õ az igazi, ebben teljesen biztos vagyok.