2024.04.20. - Tivadar

Fedde Le Grand, Hernan Cattaneo és Sub Focus is jön a Félszigetre

Fedde Le Grand, Hernan Cattaneo és Sub Focus, valamint a Noisia és az Above & Beyond is fellép az idei marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon augusztus 26. és 29. között.
A szervezõk csütörtöki közlése szerint a világ legjobb klubjaiban zenélõ utrechti lemezlovas, Fedde Le Grand elõször játszik a marosvásárhelyi fesztiválozóknak, akárcsak argentin kollégája, Hernan Cattaneo, aki olyan ország szülötteként volt képes meghódítani a világot, amely addig igen távol esett a nemzetközi tánczenei élet vérkeringésétõl.

Szintén Hollandiából érkezik a Noisia triója, amely Split The Atom címû elsõ lemezét mutatja be az erdélyi városban. A 13 éves kora óta folyamatosan saját dalokat gyártó brit Sub Focus is eljön Marosvásárhelyre, õ MC I.D. társaságában bizonyíthat a keverõpult mögött.

Londonból érkezik az Above & Beyond, amely a globális tánczene-színtér egyik legizgalmasabb produkcióját kínálja. A trance együttes zenéit olyan neves dj-k játsszák, mint Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, ATB vagy Paul van Dyk.

A már korábban nyilvánosságra hozott Félsziget-fellépõk között van a Korn, Tricky, a The Rasmus, a Europe, a Ska-P és a Babylon Circus. Az idei fesztiválra június 20-ig tíz százalékos kedvezménnyel lehet beszerezni a rendezvény mind a négy napjára érvényes bérleteket.

A magyarországi Sziget Management és a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által szervezett fesztivál idei, nyolcadik kiadását is a Maros partján fekvõ, Víkendtelep néven ismert központban rendezik meg.