2024.03.29. - Auguszta

Aki SZIN bérletet vesz, jó ügyet is támogat

Magyarország elsõ ökotudatos fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok jótékony célra ajánlja fel a SZIN bérletekbõl befolyt összeg egy részét. A szervezõk minden eladott hetijegy árából 3000 Ft-ot a Borsod megyei árvízkárosult területek lakosságának megsegítésére fordítanak.
A Borsod megyei árvízhelyzet és az esõzések miatt az ország több pontján kialakult válságos állapot sokakat sarkall összefogásra. Egyre többen vannak azok is, akik valamilyen módon megpróbálnak segíteni a kritikus területeken élõknek.

Így vannak ezzel a SZIN szervezõi is, akiknek szegediként minden évben szembesülniük kell az árvízveszéllyel, ezért különösen átérzik az ügy súlyát. Ennek megfelelõen úgy döntöttek, saját eszközeikkel próbálnak segíteni, Május 21 és június 15 között minden eladott SZIN bérlet árából 3000 Ft-ot felajánlanak, és az így befolyt összeget a Magyar Vöröskereszten keresztül eljuttatják a leginkább rászoruló Borsod megyei falvak, városok lakosságának.

„Õszintén bízunk benne, hogy ha csak csekély mértékben is, de hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az ott élõk körülményeit valamelyest jobbá tegyük. Ekkor már megérte.” – mondta Boros Gyula, a fesztivál fõszervezõje. Hozzátette, mindenkit arra bíztatnak, hogy saját lehetõségeikhez mérten segítsenek a bajba jutottaknak.