2024.04.23. - Béla

Új U2 koncert-DVD jelenik meg

Új U2 koncert-DVD jelenik meg 2010 június 7-én: a U2 360 At The Rose Bowl címû anyagot a tavaly kiadott No Line on the Horizon albumhoz kapcsolódó turné Los Angeles-i állomásán rögzítették.
A világhírû ír együttes két és fél órás 2009-es fellépését a kaliforniai Pasadenában mintegy 100 ezer ember tombolta végig, ez volt Amerikában az eddigi legnagyobb U2-koncert. A show-t 27 kamera rögzítette és az a Tom Krueger rendezte, aki a U2 3D mozifilmet is - tájékoztatta a Universal Music az MTI-t.

A U2 1976-ban alakult és az 1980-as évek közepén vált igazán népszerûvé. Eddig megjelent 12 stúdióalbumából hozzávetõlegesen 170 millió példányt adtak el világszerte; az Egyesült Államokban hat, Nagy-Britanniában kilenc lemezük volt listavezetõ. Az énekes Bono, a gitáros The Edge, a basszusgitáros Adam Clayton és a dobos Larry Mullen által alkotott zenekar eddig összesen 22 Grammy-díjat kapott.

A U2 világkörüli turnéja keretében augusztus elejétõl két hónapon át Európában koncertezik, fellép többek között Frankfurtban, Helsinkiben, Moszkvában, Bécsben, Athénban, Isztambulban, Zürichben, Münchenben, Párizsban, Brüsszelben és Sevillában. Az elsõ és az utolsó állomás is Olaszországban lesz: augusztus 6-án Torinóban, október 8-án pedig Rómában játszik a U2.