2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A Motörhead is fellép az idei Hegyalja Fesztiválon

Idén visszatér a Hegyalja Fesztiválra a Motörhead, elõször lép fel Roots Manuva, de a legnépszerûbb magyar zenekarok sem maradnak ki a felhozatalból, ott lesz például a Budapest Bár, a Csík Zenekar és a Tankcsapda is július 14. és 18. között Tokajban.
A szervezõk közleményükben emlékeztetnek arra, hogy az idén 35 éves brit rockbanda négy év után tér vissza ismét a Hegyalja Fesztiválra. A szigetországból érkezik a londoni hip-hop fenegyereke, Roots Manuva is, akit a The Times a városi Anglia hangjának nevezett, olyan hangnak, amely "a lepukkant utcák sarkaitól egészen a legnagyobb arénákig sodorja a hallgatót". Szintén a brit felhozatalt erõsíti a nu-jazz képviselõje, a Herbaliser.

A vidám és energikus zenék kedvelõit várja majd a finn Disco Ensemble, amely május végén megjelenõ The Island of Disco Ensemble címû albumával érkezik a Hegyaljára. A heavy metal rajongói a Motörhead mellett a német Illdisposed és a hazai, bár jelenleg Berlinben "állomásozó" Ektomorf zenéjére is tombolhatnak.

A magyar zenekarok közül nem maradhat ki a fesztiválon fellépõk sorából a Tankcsapda és a Quimby, ott lesz Péterfy Bori és a Love Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Kispál és a Borz, de a Budapest Bár is teljes létszámban részt vesz a Hegyalján.

A szervezõk idén nyáron a bluesrajongóknak is készültek meglepetéssel: a Tátrai Band egyetlen nyári fellépése helyszínéül a Hegyalja Fesztivált választotta - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.