2024.04.20. - Tivadar

Prodigy a VOLT-on!

Július elsõ hétvégéjén a korábban bejelentett világsztárok mellett többek között a THE PRODIGY, a KRUDER & DORFMEISTER páros és a HAYDAMAKY is fellép a VOLT Fesztiválon.
A két évvel ezelõtti emlékezetes és teltházas fellépésük óta rajongók ezrei követelik vissza a Lõvérekbe minden idõk legütõsebb def-techno rombolásait elõállító THE PRODIGY csapatát. A hangyás britek 2008 óta turnéznak, az idei nyáron is övék a fõszerep a világ legfontosabb fesztiváljain, így nem kis teljesítmény, hogy július 2-án újra a VOLT Fesztiválon robbanak majd az olyan katartikus erejû Prodigy-opuszok, mint a Firestater, a Voodo People, a Baby's Got A Temper vagy az Invaders Must Die!

A Soprontól csak egy karnyújtásnyira lévõ Bécs városából érkezik a KRUDER & DORFMEISTER páros. A bécsi lounge zene császárai ünnepi alkalomból álltak újra össze, és mindössze néhány, általuk igazán izgalmasnak ítélt fesztiválon vállalnak fellépést 2010 nyarán. A “The 16 F***king Years Anniversary Session“ címet viselõ show egyszeri és megismételhetetlen, melyet MC Earl Zinger és Ras MC T-Weed szédületes színpadi MC-párbaja, valamint Fritz Fitzke vizuálmûvész koncertet kísérõ médiainstallációja tesz majd még emlékezetesebbé.

A drum and bass rajongói idén naponta többször is elismerõen bólogathatnak kedvenc ütemeikre. A korábban bejelentett ANDY C és MC GQ mellett Sopronba látogat a világ egyik leghíresebb jungle dj-je és producere, SHY FX, STAMINA MC oldalán, valamint a mûfaj sötét erõibõl táplálkozó, techstep-, és neurofunk-dj, ED RUSH is.

Az eddigi VOLT Fesztiválokon kialakult nívós világzenei tradicót idén nyáron az ukrán HAYDAMAKY zenekar viszi tovább. Aki pedig minden érzékszervet megmozgató, punk-raggae-jazz-metál-arab zenei stíluskavalkádra vágyik, a Mano Negra-iskola jeles növendékeitõl megkapja a magáét: jön az N&SK Franciaországból.

A szervezõk azt ígérik, a következõ hetekben további hazai- és nemzetközi sztárokról adnak hírt a 150 zenekart és DJ-t felvonultató VOLT Fesztivál programjából. Jegyek május 31-ig országszerte kedvezményes áron kaphatók.