2024.03.29. - Auguszta

Craig David: Greatest Hits

Craig David: Greatest Hits
A 79 perces játékidejû hanghordozóra egy híján húsz nóta fért el. A korong a két angol listavezetõ, a Fill Me In és a 7 Days felütésével indít, majd a toplistán második helyig jutó, egy Sting-sikeren alapuló, s a szerzõ-elõadót is meginvitáló Rise & Fall gondoskodik a sláger-folytatásról. Bár a szerzemények nem idõrendi sorrendben szerepelnek, azért jól érzékelhetõek a Craig David felejtõs (Rendezvous, Hidden Agenda stb.) és mûködõ lírai, illetve középtempós vonalát (pl.: Don’t Love You No More /I’m Sorry/, Walk Away) meg-megszakító, illetve váltó kísérletezései, melyek többsége kifejezetten jót tett az elõadónak.
Míg a hip-hop és r’n’b rajongók a What’s Your Flava? hallatán bólogathatnak, addig az elektróra gerjedõk az Artful Dodgerrel rögzített Rewind miatt örülhetnek. A két mûfajt vegyítõ, Kanoval rögzített This Is The Girl abszolút elismerésre méltó, ám míg a funky-fúvósokkal megtámogatott 6 Of 1 Thing és a funky-riffel operáló All This Way elsõre mûködik, addig a David Bowie-tól kölcsönzött Let’s Dance-t megbolondító Hot Stuff (Let’s Dance) címû megoldást szokni kell.

A kifejezetten a Greatest Hits-re idõzített három új felvétel közül az erõsen elektro-vonalas Where’s Your Love túllõ a célon, az egymásra nagyon hasonlító Just My Imagination és Insomnia közül viszont az utóbbi bizonyul igazi telitalálatnak!

A kétrétegû DVD-n mindössze tíz sztereó hangú klip kapott helyett, viszont az összes 16:9-es klip anamorfikus szélesvásznú formátumban kapott helyet (a What’s Your Flava? pedig gyárilag 4:3-as képarányú)! Ráadásul a mûsor két változatban is megtekinthetõ: a negyvenpercnyi klipanyag önmagában is választható, de megnézhetjük Craig David – szintén anamorfikus szélesvásznú – felvezetésével is, úgy viszont majdnem egyórás a program. Az elõadó lelkesen mesél a dalok születésérõl és a klipek készítésérõl. A Fill Me In a szülõi rajtakapás/megúszás problémáját vizualizálja, a 7 Days pedig az Idétlen idõkig címû filmbõl merít ihletet. Nem ez az egyetlen mozis vonatkozás, hiszen a What’s Your Flava? esetében a többségnek garantáltan beugrik a Charlie és a csokigyár címû Tim Burton mozi. A Walking Away, akárcsak az All The Way klipje ügyes trükkjeivel ragadja meg a figyelmet, a Rise & Fall esetében viszont Sting a fõ látványosság – Craig David mellett. A szakítós Don’t Love You No More (I’m Sorry) témája azoknak is átjön, akiknek nem sokat mond az angol szöveg, s szintén beszédes a This Is The Girl videója. A David Bowie-klasszikust zenében megidézõ Hot Stuff (Let’s Dance) vizuális tálalása meg majdnem olyan retró, mint a Where’s Your Love „képesítése”. Az viszont furcsa, hogy DVD menüje alatt pörgõ Insomnia klipje nincs a kínálatban…

Korrekt, kétlemezes kiadás, sok egykori és friss sikerrel a nem csak nyálas dalokkal bíró Craig Davidtõl. Az anamorfikus képû klipekért pedig külön jópont jár!

Tracklista
CD
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Rise & Fall (közremûködik: Sting)
4. Insomnia
5. What’s Your Flava?
6. Walking Away
7. Where’s Your Love (közremûködik: Tinchy Stryder)
8. You Don’t Miss Your Water (’til The Well Runs Dry)
9. Rendezvous
10. Spanish
11. All The Way
12. Just My Imagination
13. World Filled With Love
14. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
15. 6 Of 1 Thing
16. Hidden Agenda
17. This Is The Girl (közremûködik Kano)
18. Rewind
19. Hot Stuff (Let’s Dance)

DVD
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Walking Away
4. What’s Your Flava?
5. Rise & Fall (közremûködik: Sting)
6. All The Way
7. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
8. This Is The Girl (közremûködik Kano)
9. Hot Stuff (Let’s Dance)
10. Where’s Your Love (közremûködik: Tinchy Stryder)