2024.04.20. - Tivadar

Tom Jones: 24 Hours

Tom Jones: 24 Hours
Lehet kritizálni plasztikai mûtétjei, s irigyelni nõügyei miatt, de a hangja még mindig erõteljesen dögös. Jószerivel szerzõként is viszi a lemezt a 68 éve született, lovaggá ütött mûvész, aki szakítva a modern megoldásokkal, egy U2 (Sugar Daddy), egy Bruce Springsteen (The Hitter) és egy Tommy James & The Shondells (I’m Alive) feldolgozás mellett a hatvanas évek fehér és fekete zenei mûfajait idézi meg. Bár a korong második felében a visszafogottabb daloké a fõszerep, nem kell külön éltetni az öreget: Tom Jones nagyon is él!
Sokszínû anyagot kapunk, s bár a dalsorrend egy-két helyen megkérdõjelezhetõ, s a borító is furcsa, határozottan minõségi muzsikák sorakoznak Tom Jones legújabb lemezén. A fúvósokkal megtámogatott, energikus I’m Alive telitalálatos startnóta, melynek méltó párja az In Style And Rhythm. Más a helyzet az If Should Ever Leave You, a We Got Love és a The Road címû dalokkal, ezek a negyven évvel ezelõtti Tom Jones-kulcsnóták sorába passzolnak. A fekete énekeseket megszégyenítõ elõadásban tálalt funk-soul varázslatok – Feels Like Music, Give A Little Love – viszont új, és döbbenetesen jó oldaláról mutatják meg a veterán mikrofonbálványt. A Bruce Springsteentõl kölcsönvett The Hitter, no meg a spéci vokállal kísért, visszafogott tempójú Seen That Face, a szívbõl jövõ, mégis hátborzongató Never szokatlanul szólnak, de szintén mûködnek Tom Jones elõadásában. Nem úgy a Seasons és a címadó 24 Hours, ezek feledhetõek. A kitartóak viszont az utóbbi, lemezt záró felvételt követõen egy rejtett dalt is meghallgathatnak: ráadásul a Take Me Back To The Party egy friss és hamisítatlan buliszerzemény.

Tom Jones egykori Reload-kísérlete (melyen napjaink elõadóival és együtteseivel dolgozott együtt) és Wyclef Jeannal közös produkciója (Mr. Jones) után újra önmagát adja.

Tracklista:
1. I’m Alive
2. If Should Ever Leave You
3. We Got Love
4. Feels Like Music
5. Give A Little Love
6. The Road
7. In Style And Rhythm
8. Sugar Daddy
9. Seasons
10. Never
11. The Hitter
12. Seen That Face
13. 24 Hours
rejtett dal: Take Me Back To The Party