2024.03.29. - Auguszta

Napoleon Boulevard: Best of 1985-1989

Napoleon Boulevard: Best of 1985-1989
Ha kizárólag a magyarországi rádióállomásokon múlott volna, az Elsõ Emelet és a Napoleon Boulevard egyaránt a feledés homályába vész. Szomorú, hogy a nyolcvanas években hódító hazai zenekarokat és elõadókat – ha tetszik, a Kis generációt – nem vállalják fel. Úgy viszonyulnak hozzájuk, mint a mostani politikai rendszer a kommunizmus utolsó éveihez. Ha a rádiók nem is, a rajongók megõrizték õket az emlékeikben, a szívükben, de már a mai tizenéveseknek a leírtakból eredõen nincs sok lehetõségük a felfedezésükre.
A Napoleon Boulevard jubileumi Best of-albuma tavaly tavasszal jelent meg. Elõször a zenekar újonnan indult honlapján lehetett megrendelni, õsszel kereskedelmi forgalomban is felbukkant. Tizenhárom felvétel hallható rajta, újra hangszerelve, újra énekelve, a mai kor követelményeinek megfelelõen. A zenészek szerint ilyen lenne a Napoleon Boulevard, ha nem 1985-ben, hanem 2009-ben alakul. A CD a Kérlek ne félj címû dallal indul, amely új címet kapott: Ugye, eljönnek a repülõk. A lemez hallgatása során egyszer sem lett úrrá rajtam a retróhangulat, ami nyilván azzal magyarázható, hogy a felvételek teljesen új köntöst kaptak, az eredeti változatokhoz képest jóval gazdagabb kivitelben, hangszerelésben csendülnek fel. Az idõközben elhunyt Cziglán Istvánt Vámos Zsolt, a késõbbi felállás gitárosa helyettesíti.

Az eredeti felállású Napoleon Boulevard több mint húsz éve szûnt meg. Most ismét összeállt, és szombaton Budapesten a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban megünnepli megalakulásának negyedszázados évfordulóját. S a madarak azt csiripelik, a folytatás sem kizárt!

Tracklist:
01.Ugye, Eljönnek A Repülõk
02.Szállj Velem
03.Egyszer Talán...
04.Álmodtam Csillago
05.Júlia Nem Akar A Földön Járni
06.Európa Visszavár
07.Vagy Az Élet Volt Kegyetlen
08.Uram, Segíts
09.Jelentés Az Alagútból
10.Bicikli Ég És Föld Között
11.Mennybõl Az Angyal
12.Üldözés
13.Modern Tangó