2024.04.19. - Emma

Utcazene Fesztivál Veszprémben

Koncertek több színpadon és stílusban Veszprém különbözõ helyszínein.

Elsõ látásra az Utcazene Fesztivál nem több mint egy a nagy nyári fesztiválok sorában, hisz mint mindenhol, itt is vannak színpadok, van rock and roll, van Kiscsillag és van Quimby, van sör, vannak lányok és fiúk, és van vidámság. Elsõ látásra olyan, mint a többi. Elsõ látásra...
A fesztivál idejére felállított két nagy és öt kisebb színpad együtt egy "belvárosnyi fesztivált" alkot, a többi fesztivállal szemben azonban ez a rendezvény ingyenes.

Veszprém keresi azokat a város lakosságát és a turistákat szórakoztatni bíró utcai zenészeket, akik július 15-19. között felléphetnek a rendezvényen. A város számukra ideális technikai feltételeket, ingyenes szállást és napi kétszeri étkezést biztosít úgy, hogy a közönség, illetve a szakmai zsûri által legjobbnak ítélteket még összesen 1 millió forint pénzdíjazásban is részesíti.

Mivel a versenyzõk között - az "utcazene" mûfaj sajátosságából adódóan - nehezen találhatók országosan is ismert "húzó" nevek, ezért a fõszereplõ utcai muzsikusok mellett több mint félszáz sztárfellépõ ad belépõmentes, "emberközeli", az ország más fesztiváljain hallhatótól merõben eltérõ hangulatú koncertet Veszprém utcáin.