2024.04.20. - Tivadar

Lánchíd Fesztivál

Lánchíd Fesztivál
Idén is miénk lesz a Lánchíd és annak igen grandiózus hídfõi a hétvégékre, hogy a város szívében maradva igazi fesztiváli hangulat legyen rajtunk úrrá.

A fesztivált a június 21-i Hídünnep nyitja meg, amikor a gróf Széchenyi István által megálmodott Lánchíd 160. születésnapját ünnepelhetjük, majd kezdetét veszi a sok hétvégés Nyár a Lánchídon.

A régi szokásokhoz híven számos ingyenes program vár rátok.
A Lánchíd Fesztivál legnagyobb elõnye, hogy igazi hódítónak érezhetjük magunkat. Mi, gyalogosok, biciklisek, görkorisok, babakocsit tologatók, egyszóval mi, városlakók visszahódítjuk Budapest legszebb hídját, hogy a meleg nyári estéken koncerteket hallgassunk, színházba menjünk, táncoljunk, bámészkodjunk, vásároljunk és szórakozzunk rajta.

Pestrõl Budára ballagva magyar kézmûvesek és népi iparmûvészek portékáiból válogathatunk, ha pedig már belefáradtunk az alkudozásba, leguríthatunk néhány hûsítõ kortyot, amíg az utcai forgatagban csodáljuk a tûzzsonglõröket, a trillásokat, bohócokat, és mutatványosokat.
Persze a levegõben terjengõ kürtös kalács és vattacukor illatának is nehéz lesz ellenállni, de nem baj, este le is táncolhatjuk a bûnös-édes élvezet okozta plusz kilókat.

A fesztivál hétvégéken színházi elõadások, jazz- és világzenei koncertek, Marót Viki féle bulizós retro parti, és rengeteg egyéb program kínál remek, tartalmas nyárestéket.

A Lánchíd bekapcsolódik a Budapesti Búcsú kavalkádjába is, így június utolsó hétvégéjén még nagyobb kavalkádra, és persze magával ragadó hangulatra lehet számítani.