2024.04.25. - Márk

Folytassa a Heineken Balaton Sound!

Csak négyet kell a VOLT után aludnia azoknak a fesztiválozóknak, akik újabb bulira vágyak. Július 9-tõl négy napon át dübörög a 3. Heineken Balaton Sound Fesztivál Zamárdi szabadstrandján. Mint ismeretes, a Thievery Corporation sajnos törölte a teljes nyári európai turnéját – így a balatonparti fellépést is -, a szervezõk azonban újabb tucatnyi nemzetközi sztár nevét hozták nyilvánosságra a fesztivál programjából. A világszínvonalú elektronikus zenei kínálatáról ismert fesztivál, ez alkalommal igazán színes mûfaji skálán mozgó elõadókkal gazdagodott amellett, hogy a fesztivál házigazdái további nagy nevek bejelentését ígérik a közeljövõben.
A Heineken Nagyszínpadon a DUB PISTOLS dubos lüktetésekkel kevert reggae és hip-hop hullámai izzítják be a fesztiválhangulatot. A tánc, a zene, a tûz és az aratás aszték majomistenérõl nevezte el magát a los-angelesi OZOMATLI zenekar. A legjobb latino rock együttesként 2002-ben Grammy-díjat nyerõ nyolctagú együttes sok évvel a forró hangulatú VOLT-os fellépés után tér vissza Magyarországra. Szintén a Heineken Balaton Sound világzenei felhozatalát erõsíti Ska-P, Manu Chao és a Sergent Garcia egyik legkedvesebb ska harcostársa, az argentin KARAMELO SANTO zenekar és a grenadai ESKORZO.

Igazi import indie-elektro gyümölcs a harmadik Heineken Balaton Sound felhozatalában a BLACK CHERRY, mely elõadói név Magyarországon fõként az MR2 hallgatói számára lehet ismerõs. A GURU'S JAZZMATAZZ fellépése garancia a jó társaságban ûzött gangelésre, fõleg ha az intelligens bandázást egy komplett jazz zenekar kíséri. Akárcsak RODNEY HUNTER, aki élõ zenekarával a Heineken Balaton Sound lounge szekcióját erõsíti, a francia NOUVELLE VAGUE zenekar újhullámos elektro varázslataival együtt.

A világ legkraftosabb produkciói közül Zamárdiban köszönthejük a house új generációjának egyik legnépszerûbb elektro-párosát, a kanadai MSTRKRFT-ot (ejtsd! Masterkraft), akik idén máricusban megjelent második lemezükkel (Fist of God) érkeznek a Balaton partjára.
MAD PROFESSOR a nevével ellentétben nem egy õrült kísérleti techno partyval csap le a Heineken Balaton Soundra. A Massive Attack-el rendszeresen együtt nyomuló dub-reggae professzor egy igazi meditatív chillout elektro show-val ringatja majd el közönségét. A breakbeat és a bossanova fúziójából születõ különleges nu jazz játékaival lép fel a TRÜBY TRIO, funky beat ütéseivel mozgat meg minket a NOSTALGIA 77, valamint az idei Heineken Balaton Sound-on pörgeti lemezeit Benjamin Pettit is, akit DJ ZINC néven ismer a brit drum'n'bass közösség.

Kedvezményes belépõjegy június 12-ig kapható a www.heinekenbalatonsound.hu oldalon közölt helyeken.