2024.04.20. - Tivadar

VOLT fesztivál - a Limp Bizkit, a Franz Ferdinand és Marilyn Manson a fellépõk között

Budapest - A Limp Bizkit, a Franz Ferdinand és a Marilyn Manson is fellép az idei VOLT Fesztiválon Sopronban, július elsõ hétvégéjén - tájékoztatta Vetõ Viktória, a rendezvény sajtófõnöke csütörtökön a bulizunk.com-ot.

A VOLT fesztiválon a metálzene élvonalát képviselõ amerikai Limp Bizkit és Marilyn Manson, illetve a brit gitárpop egyik legnépszerûbb zenekarának számító Franz Ferdinand mellett biztosan fellép a ritkán turnézó francia techno-producer, Laurent Garnier, a breakbeatet játszó brit Freestylers, valamint LTJ Bukem és MC Conrad is.
A programkínálatban tíz színpadon 200 hazai- és nemzetközi sztár szerepel majd.

A sajtóanyagból kiderül, hogy Fred Durst és csapata, a Limp Bizkit lassan tíz éve a nu-metal egyik legsikeresebb képviselõje, albumai több mint 67 millió példányban keltek el világszerte. Az együttes az utóbbi években alkotói pihenõt tartott, de most ismét új albumon dolgozik.

A provokatív, megbotránkoztató produkcióiról ismert Marilyn Manson (a név az együttest és énekesét is takarja) hamarosan szintén új albummal jelentkezik. A hírek szerint a csapat Valentin napra kõkemény ajándékkal rukkol elõ rajongóinak.

A Franz Ferdinand januárban három év kihagyás után jelentette meg Tonight címû albumát. A zenekart, amely korábban számos szakmai elismerést - többek között Mercury Music Prize-ot, Ivor Novello-díjat és két Brit Awards-ot - is kapott, a legnagyobb idei európai fesztiválok, köztük Glastonbury elsõszámú fellépõjeként jelentették be.

Laurent Garnier DJ, producer, lemezkiadó-tulajdonos egy személyben, a francia techno legendás alakja, aki bõ két évtizedes karrierje során bátran feszegeti a stílushatárokat. Az 1980-as évek végén a manchesteri Hacienda klubban olyan elõadókat inspirált zenéivel, mint a Stone Roses vagy a Happy Mondays. Fellépett már a Montreaux-i Jazz Fesztiválon is; mostani koncertprogramja a Public Outburst címû album köré épül.

A Freestylers a breakbeat alapoktól bátran kacsintgat az electro, a jungle és a hip-hop felé. Az évek során háromról 11 tagúra bõvült formáció eddig négy albumot, több mint 40 kislemezt és száz-egynéhány remixet készített.

LTJ Bukem komoly szerepet játszott abban, hogy az 1990-es évek elején a drum and bass a londoni klubokból világhódító útjára indult. Kísérõjével, MC Conraddal közös fellépései rendre azt bizonyítják, hogy a drum and bass nemcsak a tört ütemek elfogult híveit képes a színpad elé szögezni.