2024.04.18. - Andrea, Ilma

Életmûdíjat kap a Pet Shop Boys jövõre a Brit Awardson

Életmûdíjat kap a Pet Shop Boys jövõre a Brit Awardson
Mert megérdemlik!

London/Budapest - Az elektronikus és dance zenét játszó brit Pet Shop Boys duót jövõre a Brit Awards díjkiosztón életmûdíjjal tüntetik ki. A Neil Tennant és Chris Lowe alkotta kettõs kiemelkedõ teljesítményéért kapja meg az elismerést - közölték a díjkiosztó szervezõi.

Az 1981-ben alakult Pet Shop Boys olyan kiválóságok után részesül a díjban, mint Paul McCartney és az Oasis együttes.
"Amióta Neil és Chris immár több mint húsz évvel ezelõtt megkapta az elsõ Brit Awardját, hatalmas utat jártak be, dalaik egy egész generációnak szólnak" - fogalmazott közleményében Ged Doherty, a Brit Awards bizottság elnöke. Hozzátette: a Pet Shop Boys az egyik legnagyobb hatású formáció, amely rászolgált erre a díjra.

A duónak a nyolcvanas évek elejétõl kezdve négy listavezetõ kislemeze és 22 olyan dala jelent meg, amellyel a toplista elsõ tíz helyének valamelyikére került. További 39-cel pedig az elsõ harminc közé jutott. A. West End Girls címû dalukkal gyakorlatilag az egész világon a listák élére kerültek 1986-ban.

Neil Tennant és Chris Lowe lemezeibõl több mint 50 millió fogyott napjainkig. A Pet Shop Boys zenészei mostanában éppen a tizedik albumuk felvételeit készítik.

A Brit Awards díjkiosztóját 2009 februárjában rendezik meg a londoni Earl,s Courtban.