2024.03.28. - Gedeon, Johanna

GHYMES KONCERT 2009. január 10. - ÁLOMBÁLOM

Jubileumi koncert ajánló

Minõség, érettség, szerelem – ezek a dolgok, melyekhez a Ghymes együttes eljuthatott 25 év alatt, s a legszebb: az a negyedszázada, több ezer koncert óta, több millió ember szeme láttára és füle hallatára egyre toluló, egyre édesedõ izgalom bennük, amit 2009. január 10-én a Budapest Arénában megint és újra megoszthatnak Önökkel, Veletek.
Az ÚJ – a következõ 25 évük is ott, azon az estén, abban a muzsikában születik majd erre a világra.

Aki ott lehet, bábája lehet.

Szarka Tamás – ének, hegedû, gitárok, koboz
Szarka Gyula – ének, gitár,basszusgitár, bõgõ
Jelasity Péter – szoprán- és altszaxofon, fuvola
Jász András – szaxofon
Milosevics Mirko – szintetizátor, nagydob
Kún Csaba – szintetizátor
Lau János – dobok

A 25 éves „Magyar örökség“ kitüntetõ címet viselõ GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemzõ, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékû szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzõi zenéje.
A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyrõl jön és erõt ad.

A szakma elismerését bizonyítják a díjak:
Don Quijote díj 2001, A Magyar Mûvészetért Díjat 2001, Arany Zsiráf díj worldmusic/jazz kategória (MAHASZ) 2001, 2002, eMeRTon díj legjobb határon túli magyar zenekar kategória (Magyar Rádió) 2002, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány Díja 2008, „Magyar örökség“ kitüntetõ cím 2008.

Éghymese címû albumuk elnyerte a MAHASZ Fonogram díját. Azonos címû koncertjük pedig az „Év produkciója“ elismerést kapta az ARTISJUS-tól.

A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élõ muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

„Mára már Ghymes koncertet rendezni egyet jelent Magyarországon a teltházas elõadással, akár a legnagyobb, legrangosabb koncerthelyszíneken is.“