2024.03.29. - Auguszta

Live Earth koncert az elmaradott falvak villamosításáért

Live Earth koncert az elmaradott falvak villamosításáért
Mumbai - India lesz a házigazdája a legközelebbi Live Earth koncertnek, amely ezúttal az elmaradott térségek elektromos árammal való ellátására gyûjt adományokat világszerte.

A fellépõk között lesz Jon Bon Jovi és az elsõ számú bollywoodi szupersztár, Amitabh Bachchan is, de a szervezõk még számos nagy nevet ígértek a december 7-én Mumbaiba tervezett koncertre. Gore egy mumbai sajtókonferencián - amelyen mûholdas közvetítés segítségével vett rész - arra bíztatta Indiát, hogy járjon élen a világ klímapolitikájának megváltoztatásában.
Az indiai helyszín ötlete Al Gore korábbi amerikai alelnöktõl eredt, árulta el Kevin Wall, a Live Earth alapítója.

A nagyszabású zenei gálát több mint száz ország televíziója sugározza majd élõben. A bevételek a Light A Billion Lives (Világíts meg egymilliárd életet) kampány céljait segítik.

A világon 1,6 milliárd ember nem jut elektromos energiához, és a mozgalom célja, hogy az ilyen elmaradott indiai, mianmari, pakisztáni, etiópiai és malawi falvak lakóinak napenergiával biztosítsák az áramot - mondta el a kampány fõ támogatója, Rajendra Pachauri, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi bizottságának elnöke.

A koncert szervezõi óriásképernyõket állítanak fel, és televíziókat osztanak majd, hogy a távoli falvakban is láthassák az eseményt.