2024.04.19. - Emma

2010-ben Japánban megjelent Szõke Nikoletta új CD-je

2010-ben Japánban megjelent Szõke Nikoletta új CD-je
Megjelent Japánban Szõke Nikoletta új, My Song címû CD-je

A dzsesszénekesnõ és kvartettje a tokiói Cotton Clubban vendégszerepelt. Tokió legpatinásabb klubja a New York-i Cotton Club mintájára készült, 2009-ben fellépett itt mások mellett Dee Dee Bridgewater, a Duke Ellington Orchestra, a Joe Sample Trio, Bill Frisell Trio, Roberta Gambarini és The Yellowjackets feat. Mike Stern, Roy Hargrove Quintet - mondta el az énekesnõ az MTI-nek, hozzátéve, hogy a hely a japán Blue Note kiadó klubja.
Ez azért érdekes, mert Szõke Nikoletta elsõ Japánban megjelent felvétele, a Song For You és az új CD is az Atelier Sawano gondozásában látott napvilágot, amely - lévén konkurens - nem nagyon örült a Cotton Club meghívásának. A február közepén tartott hat koncertes elõbemutató szériát végül is elfogadták.

A második korongon is jórészt standardok vannak, valamint néhány popfeldolgozás és egy saját szerzemény, amelyet a neves bõgõs, az énekesnõ férje, Barcza Horváth József komponált, a szövegét pedig az énekesnõ írta.

"A Sleep, my love nem kis meglepetést szerzett a férjemnek, amikor átadtam a szöveget és rájött, hogy róla, neki szól" - fûzte hozzá Szõke Nikoletta.

Mivel a Song For You tavaly siker volt és a hírek szerint a My Song is már vezeti a japán HMV áruházlánc vokális dzsessz elõrendelési listáját, az Atelier Sawano még négy lemezre kötött Szõke Nikolettával szerzõdést.

A "csomag" nagy biztonságot ad az énekesnõnek, a kiadó a Steinway zongora diszponálásától kezdve minden alkotói kényelmet megad számára, így valóban "csak" dolgoznia kell. Szõke Nikoletta legközelebb március 8-án lép fel a triójával a Budapest Jazz Clubban, majd április 9-én mutatják be ugyanott a My Song anyagát a magyar közönségnek.